...

EXYU

Juda – Innovatieve Grooves Creëren

Het zit in Juda’s bloed. Zijn ouders waren muzikaal, en hijzelf deelde hun passie. “Mijn ouders waren ook muzikanten, en net als mijn vader heb ik gitaar gespeeld en er zelfs lessen in gevolgd. Vrienden van mij gebruikten digitale programma’s, en vanaf 2012 begon ik daar ook mee te experimenteren.” Nu bevindt hij zich in […]

Het zit in Juda’s bloed. Zijn ouders waren muzikaal, en hijzelf deelde hun passie. “Mijn ouders waren ook muzikanten, en net als mijn vader heb ik gitaar gespeeld en er zelfs lessen in gevolgd. Vrienden van mij gebruikten digitale programma’s, en vanaf 2012 begon ik daar ook mee te experimenteren.” Nu bevindt hij zich in de professionele studio van Leroy, midden in de techno scene, met een sterk team om hem heen om samen het ultieme product te creëren.

“Om een muzikaal concept tot leven te brengen, heb je instrumenten nodig zoals een gitaar, bas of viool. Ik kan niet in mijn eentje een hele band besturen, dus begon ik met software te werken. Op een gegeven moment zag ik dit als een kans om mezelf te ontplooien, een kans op werk en inkomen. In 2019 besloot ik het serieuzer te nemen. Ik stelde doelen voor mezelf, van ‘ik ga dit maken en zo snel mogelijk realiseren’, en samenwerken met anderen.”

Juda begon voor zichzelf omdat hij iemand is die het voortouw neemt en initiatief toont. “Niemand anders gaat het voor mij doen. Dus vanuit mijn eigen kracht en wilskracht ben ik begonnen. Muziek ondersteunt me hierbij. Het helpt me doelen te bereiken, biedt structuur en plezier. Het luisteren naar muziek geeft me vreugde, maar het creëren ervan brengt ook vreugde. Als je het voltooit, besef je waarvoor je al die tijd hebt gewerkt. Je hebt nu een product dat je professioneel kunt delen.”

Juda’s tracks zijn te vinden op SoundCloud, Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube. Hij geniet al bekendheid bij veel lokale mensen en heeft ook al indrukwekkende streamcijfers verzameld. “Ik help anderen en heb aan talloze projecten gewerkt, dus ik heb ervaring in het tot stand brengen van muziek. Als iemand iets wil met een nummer, kan ik een heldere visie bieden om het uit te breiden of af te werken.”

“Ik beheers nu allerlei vaardigheden: mixen, engineering, produceren, dj’en, maar ik vind het leukst om iemands visie uit te diepen. Samen met iemand werken om hun concept te verbeteren is een enorme eer. Hier in de scene weten ze me hiervoor te vinden. Veel mensen willen echter niet direct betalen. Nu moet ik beslissen: ik moet hiervoor geld vragen en mezelf onderscheiden, want ik heb hiervoor een bedrijf opgericht.”

Wat onderscheidt zijn muziek? “Ik beschouw mijn muziek niet enkel als muziek, maar eerder als een schilderij, een kunstwerk. Je kunt het muziek noemen, maar het is ook een ervaring.”

“Ik ben een perfectionist, ik wil niet chaotisch eindigen. Het moet voor mij perfect zijn. Als je begrijpt hoeveel moeite er in een nummer gaat zitten, hoor je meer dan je op het eerste gehoor waarneemt. Je zult horen, wat is dit, wat is dat?”

Bij mij kun je diensten afnemen – wat ik aanbied en wat je kunt aanschaffen. Beats produceren is bijvoorbeeld interessant voor grotere bedrijven. Je kunt een beat van Juda leasen of kopen. Ik stuur deze beats via WeTransfer om te beluisteren, en dan kun je kiezen. Het is een uitdagende markt, maar wel boeiend.

“Ik leer momenteel over marketing. Daarom is het absoluut goed om via Expeditie 038 mezelf zakelijk te ontwikkelen en meer bekendheid te vergaren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Shopping cart close
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.